Stichting Nieuwgeluk Philosophy, opgericht in 2019, ondersteunt grote en kleine veranderingsgerichte initiatieven die mens, dier en natuur een warm hart toedragen. Ons doel is hartverwarmende bijdragen te geven. Wij hopen het verschil te kunnen maken voor het behoud van een leefbare wereld, voor de huidige én volgende generaties.
Het Nieuwgeluk Team wordt nauw betrokken bij Philosophy, want samen geven en delen geeft een extra dimensie aan de stichting. Het is voor ons een ‘grootgeluk’ om samen met ons Nieuwgeluk Team met compassie bij te dragen aan de wereld.
Philosophy zet zich in voor de versterking van geestelijk en fysiek welzijn, wetenschappelijk (medisch) onderzoek, gezondheidszorg en natuurbehoud, zowel in Nederland als daarbuiten.
Francis de Wit, Voorzitter
Stichting Nieuwgeluk Philosophy wil hiermee bijdragen aan het grotere geheel.
Met elk doel heb je een andere connectie, maar het is voor mij persoonlijk erg belangrijk om met elkaars passie impact te maken bij het doel dat je voor ogen hebt.
Francis de Wit, VoorzitterWij leveren een groene bijdrage aan zowel korte- als langetermijnoplossingen voor de bescherming en behoud van de biodiversiteit. Het ondersteunen van dier en natuur doen wij zowel binnen Nederland als daarbuiten, met extra liefde voor Afrika.
Lichamelijke en geestelijke gezondheid is een groot goed. Een vitale, gezonde en gelukkige samenleving gaat ons zeer aan het hart. Wij waken over levensgeluk door bij te dragen aan medische, mentale en fysieke ontwikkelingen die worden ingezet voor de bevordering van alle vormen van levenskwaliteit.
In een gelaagde samenleving zijn de kwetsbaren niet altijd zichtbaar, maar ook deze mensen gaan ons aan het hart. Onze focus ligt op de bevordering van betrokkenheid en sociale participatie in de samenleving, zodat iedereen op een volwaardige manier kan deelnemen aan het leven en de maatschappij.
De wereld is altijd in beweging en wij bewegen mee. Daar waar de koers voor onze strategieën in hoofdlijnen op voorhand wordt bepaald, kunnen wij ook snel schakelen als de situatie daarom vraagt. Bij Nieuwgeluk Philosophy is er altijd ruimte voor onverwachtse projecten waar wij vanuit onze visie een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.
ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. De Belastingdienst stelt verschillende voorwaarden aan een organisatie die een ANBI wil zijn. Dat Stichting Nieuwgeluk Philosophy deze status heeft gekregen is dus goed nieuws voor de Stichting maar zeker voor de donateurs. Dat betekent namelijk dat er fiscaal voordeel genoten kan worden bij geven, schenken of nalaten aan onze stichting. Lees meer op de website van de belastingdienst.
Nieuwgeluk Philosophy doneert, naast vrije giften en eenmalig gerichte giften, ook aan langetermijn projecten. Een langetermijnsamenwerking heeft voor ons als doel om een grotere impact te realiseren. Wij vinden deze samenwerkingen bij de waardes van Nieuwgeluk passen. Het geeft ons ook de mogelijkheid om meer betrokkenheid te creëren.
African Parks is een Afrikaanse natuurorganisatie die zich inzet voor het behoud en herstel van beschermde natuurgebieden in Afrika. African Parks benadrukt de financiële duurzaamheid van de parken, met name door middel van het ontwikkelen van toerisme, het stimuleren van economische activiteiten en het betalen voor ‘eco-system services’. Hiermee leggen zij de basis voor economische ontwikkeling en armoedebestrijding.
Ieder jaar worden in Nederland duizenden kinderen ernstig ziek, of met een afwijking, geboren. In sommige gevallen leidt dat er zelfs toe dat deze kinderen niet oud worden. Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje zet zich in voor onderzoek, betere behandelingen en een kindvriendelijke omgeving. Zeven toonaangevende kinderziekenhuizen slaan we -voor speciale gemeenschappelijke projecten- de handen ineen, samen kunnen we nog meer betekenen voor deze kwetsbare kinderen.
Het Oncode Institute is een samenwerking tussen toponderzoekers en specialisten op het gebied van kanker in Nederland. Een belangrijk doel van het Oncode Institute is om resultaten uit het laboratorium sneller bij de patiënt te krijgen. Het KWF is de grote kracht achter Oncode. Het is belangrijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor innovatief Kankeronderzoek waarbij ‘creativiteit & passie’ meer kans krijgen, wat een andere manier van onderzoek doen stimuleert.
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. KWF zet zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar ook een beter leven met de ziekte. KWF zorgt voor initiatieven die mensen ondersteunen, voor leven met en na kanker. En KWF werkt aan levensveranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben.
Kansfonds is een stichting die zich inzet voor mensen zonder een thuis. Een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef dat je erbij hoort. Toch zijn er in ons land meer dan 1 miljoen mensen die geen thuis hebben. Ze missen dat, wat nodig is voor een menswaardig bestaan. Kansfonds wil dat niet laten gebeuren in een samenleving waarin we omzien naar elkaar. Daarom helpt Kansfonds thuisgeven.
Het Vergeten Kind is een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie of noodgedwongen verblijven in een opvanglocatie. Ons doel is dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat zij uitgroeien tot gelukkige volwassenen en volwaardig meedoen in de maatschappij.
Bartiméus is er voor iedereen, jong en oud, die blind of slechtziend is. Bartiméus geeft ondersteuning op het gebied van wonen, leren, werken en het dagelijks leven. Of het nu gaat om een persoonlijk advies, een geschikt hulpmiddel, zelfstandig op weg gaan, het zoeken naar een baan of een aanpassing in huis; Bartiméus ziet mogelijkheden! Want het gaat om hoeveel procentje ziet. Het gaat om hoeveel procent je lééft.
Het Zambian Carnivore Programme (ZCP) is een in Zambia geregistreerde non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van grote carnivoren en de ecosystemen waarin zij leven, door een combinatie van natuurbeschermingswetenschap, natuurbeschermingsacties en een uitgebreide inspanning op het gebied van educatie en capaciteitsopbouw. Wij werken nauw samen met het Department of National Parks and Wildlife.
Alpe d’HuZes is een uniek, sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en voor verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker. Elke gedoneerde euro aan het Alpe d'HuZes/KWF-fonds komt direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek.
Het was een waanzinnige onvergetelijke ervaring om met ons team mee te doen aan Alpe d'HuZes, een bijdrage te leveren aan zo'n mooi en noodzakelijk doel en een verschil te mogen maken voor kankeronderzoek.
Ons team heeft in totaal 38x de berg op gefietst en 9x gewandeld. Opgeven was geen optie!
Wij hebben samen met alle donateurs en supporters €103.752 opgehaald.
In 2021 hebben we een traditie in het leven geroepen waarbij we elk teamlid actief betrekken bij onze missie door ieder de vrijheid te geven om zelf te doneren binnen de vastgestelde richtlijnen. Tijdens onze teamdagen zoeken we telkens naar nieuwe en creatieve manieren om het team te betrekken. Dit kan variëren van het winnen van geld dat aan goede doelen kan worden gedoneerd, tot het inzetten van onze tijd en energie voor een goed doel op locatie, of zelfs deelnemen aan sponsoractiviteiten.
Deze dynamische benadering stimuleert onze medewerkers om persoonlijk betrokken te zijn bij projecten die hen aanspreken en die onze kernwaarden versterken. We zijn altijd op zoek naar inspirerende manieren om onze gezamenlijke impact te vergroten en tegelijkertijd de passie van elk teamlid voor betekenisvolle doelen te ondersteunen.
Speels Geluk is ontstaan tijdens een teamdag waarop we samen de handen uit de mouwen hebben gestoken en letterlijk een steentje hebben bijgedragen. De term speels geluk verwijst naar de spontane vreugde die ontstaat door speelse en creatieve activiteiten samen te doen die impact maken.
Deze dynamische benadering stimuleert onze medewerkers om persoonlijk betrokken te zijn bij projecten die hen aanspreken en die onze kernwaarden versterken. We zijn altijd op zoek naar inspirerende manieren om onze gezamenlijke impact te vergroten en tegelijkertijd de passie van elk teamlid voor betekenisvolle doelen te ondersteunen.
Speels Geluk is ontstaan tijdens een teamdag waarop we samen de handen uit de mouwen hebben gestoken en letterlijk een steentje hebben bijgedragen. De term speels geluk verwijst naar de spontane vreugde die ontstaat door speelse en creatieve activiteiten samen te doen die impact maken.